Eindelijk Thuis

NPO1

In Eindelijk Thuis maakt presentator Daan Nieber samen met geadopteerde kinderen en één van hun adoptieouders een reis door het geboorteland. Voor het eerst na de adoptie gaan ze samen terug naar het land waar ze ouder en kind werden. Gedurende een week duiken ze samen in de totaal andere cultuur en bezoeken plekken uit het verleden van het adoptiekind. In de hoop dat dit spannende en emotionele avontuur ze dichter bij elkaar én dichter bij zichzelf brengt.

Geadopteerden worstelen vaak op een bepaald punt in hun leven met hun identiteit. Waar kom ik vandaan? Hoe had mijn leven eruit gezien als ik niet geadopteerd was? Hoe ziet de plek eruit waar ik ooit ten vondeling ben gelegd?

In Eindelijk Thuis gaan we op zoek naar antwoorden. We dompelen ons onder in de cultuur van het land van herkomst en bezoeken plaatsen als het weeshuis waar het leven van de adoptieouder en -kind ooit samen begon. Wat doet deze rootsreis met hun onderlinge band? Helpt het hen problemen uit het verleden uit te praten en dichter bij elkaar te komen?

Dit seizoen reizen we naar Roemenië, Brazilië, Zuid-Korea, Mexico, China en Colombia.

Client: KRO-NCRV, NPO1

Director: Jannes Drop / Merel Beernink / Niek Bouman

Editor In Chief: Barbara Kuipers

D.O.P.: Bram van Spengen / Rutger Bout / Bart Stoffels / Maarten Schellekens

Soundrecordist: Erik Muller / Daniel van Elsas / Louis Mulder / Sebastiaan Hess

Editing: Jannes Drop

Colorgrading: Gerlof Kamerling

Researchers: Wendy Hauck / Monique Morshuis

Producers: Trudeke van Hierden / Antoinette Kraal

Postproduction Facilities: Next Edit Regie & Postproductie