Broodje Gezond

NPO3

Client: DahlTV/KRO-NCRV/NPO3

Hosts: Marlijn Weerdenburg / Ersin Kiris

Directors: Jannes Drop / Merel Beernink / Tom Roes

Editor in Chief: Marlijn Jennen

Producer: Paulien Katerstede / Jolijn Moerland

Research: Rieneke Bakker / Jaimy Mannaart

 

Broodje Gezond is terug! Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris onderzoeken de zin en onzin rondom onze voeding en gezondheid. Wat klopt wel en wat is klinkklare onzin? Een rondgang langs wetenschappers, fabrikanten, experts en consumenten levert diverse verrassende inzichten op.

De eerste aflevering gaat over vitaminepillen:

Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil maar heeft het ook zin?  En klopt de gedachte  baat het niet dan schaadt het niet? Broodje Gezond checkt de zin en onzin rondom de vitaminepil en onderzoekt in hoeverre dit pilletje  nu echt zo onschuldig is.

Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil maar heeft het ook nut? Marlijn en Ersin checken de zin en onzin rondom dit ‘gezonde’ pilletje. Ersin laat een nutriprofil maken om te  checken in hoeverre hij een vitaminetekort heeft en gaat langs bij een pillenfabrikant om te achterhalen waarom de percentages in een vitaminepil zo hoog zijn . Marlijn loopt samen met een voedingswetenschapper het aanbod van pillen door, waarom is de ene pil nu zoveel duurder dan de andere?

Ook dit seizoen verzorgen wij in opdracht van DahlTV de regie en postproductie van deze serie.

Vanaf maandag 14 mei, 21.00 uur NPO3